Historie

Op 16 juni 2003 ontstond tijdens een te lang durende ALV van de Medische Faculteits Vereniging Nijmegen het plan om een damesdispuut op te richten. De eerste plannen werden gesmeed en genoteerd op een bierviltje. Het idee van het dispuut was om een band te creëren tussen vrouwelijke medisch studenten van de verschillende studiejaren en om hieruit behalve veel gezelligheid ook op studiegebied voordelen te halen. Het is dan ook alleen voor vrouwelijke studenten van de studies biomedische wetenschappen en geneeskunde mogelijk om lid te worden van dit dispuut.

Na veel wikken en wegen door het oprichtingsbestuur, te weten Fanny van den Brand, Eva Herold, Marijn Janssen, Krista Tromp en Sadie Zwikker, werden de naam en de kleuren van Formosa Lasciva vastgelegd.

In september 2003 vonden de eerste dispuutsavonden plaats op de dinsdagavond in café Maxim. De eerste lichting leden werd geïnaugureerd en een aantal cruciale beslissingen werd genomen: het devies, het logo en de eerste tradities van Formosa ontstonden. Al snel bleek Maxim te druk voor ons te zijn, en wij te druk voor Maxim, dus stapten we over naar café De Mug. Hier beleefden we vele mooie dispuutsavonden en ook onze eerste Dies.

Het jaar 2004 stond in het teken van vele nieuwe ontwikkelingen. De statuten werden geschreven en Mw. Prof. Dr. D.D.M. Braat werd gevraagd als beschermvrouwe voor het dispuut, waar ze natuurlijk mee instemde.

In 2005 moesten we met de komst van onze prachtige limoengroene dispuutspolo’s afscheid nemen van café De Mug en ruilden we deze in voor café Stretto, waar we tot de zomer van 2012 gebleven zijn.

Het jaar 2006 stond in het teken van onze eerste borrels met andere (heren)disputen; een mooie uitbreiding van onze activiteiten.

Tenslotte werd in januari 2008 een laatste belangrijke stap gezet: de Statuten werden vastgelegd bij de notaris!

Tegenwoordig komen wij nog altijd elke dinsdagavond in limoengroene polo naar Bascafé. En genieten wij ook daarbuiten van alles wat we met ons prachtige dispuut ondernemen!

Go to Top